WeCareAcademy ontwikkelt de nieuwe generatie zorgverleners

Ambities en ontwikkeling staan centraal bij de WeCareAcademy.
Onze programma’s helpen artsen, verpleegkundigen en studenten om te groeien als zorgverlener én als mens.

 

Groeien als mens en als zorgverleners via de WeCareAcademy

Sterk in je werk!

Werkervaring opdoen én blijven ontwikkelen, dat is het geheim van een succesvolle carrière. De WeCareAcademy is er voor alle zorgverleners (jong en oud) die snappen dat betere zorg begint bij jezelf. Ambitieuze studenten en professionals die willen groeien en zich persoonlijk ontwikkelen om de best mogelijke zorg te kunnen leveren. We bieden ondersteuning, competentietrainingen en vakverdieping. Met veel aandacht voor persoonlijke behoeften en werkwensen. Zo ontwikkelen we een nieuwe generatie zorgverleners.

Specialist in talentontwikkeling

Basisartsen en verpleegkundigen van TalentCare volgen bij ons een persoonlijk ontwikkeltraject: de ideale combinatie van praktijkervaring, training en coaching. Verschillende werkplekken en vakgebieden onderzoeken en tegelijkertijd via onze WeCareAcademy werken aan persoonlijke groei, vakverdieping en soft skills.

onze dienstverlening
Meester van je eigen ontwikkeling bij de WeCareAcademy

Meester van je eigen ontwikkeling!

Jij maakt het verschil. Daarom staat bij ons jouw ontwikkeling centraal. Je volgt via onze WeCareAcademy het Persoonlijk Leiderschap Programma waarmee je de tools en ondersteuning krijgt om je versneld te ontwikkelen, jezelf beter leert kennen en meer impact maakt op de werkvloer. Zodat jij gemotiveerd en met overtuiging richting kan geven aan je carrière.  

Persoonlijk Leiderschap

Weet ik wel genoeg? Ben ik wel goed genoeg? Wat als ik een fout maak? Straks val ik door de mand.. Veel startende zorgverleners zijn onzeker en bang om fouten te maken. Waarschijnlijk zorg je ook beter voor de ander dan voor jezelf.

Dat is ook niet gek, want er wordt veel van zorgverleners gevraagd. Het personeelstekort in de zorg is groot. Er wordt zelfs gesproken van een ‘zorginfarct’. Overwerk is eerder regel dan uitzondering. De regeldruk en administratieve last nemen al jaren toe, terwijl de autonomie steeds kleiner wordt.
Patiënten en familieleden worden mondiger en mondiger. En de waardering? Die is soms ver te zoeken.

Maar het kan ook anders. Daar geloven wij als WeCareGroup heilig in. De afgelopen jaren hebben we via onze WeCareAcademy meer dan 1400 zorgverleners begeleid in hun persoonlijke en professionele ontwikkeling. Daarbij vormt persoonlijk leiderschap de kern van de ontwikkeling.

Persoonlijk leiderschap - geef richting aan persoonlijke ontwikkeling

Neem regie over je eigen ontwikkeling

Wat we verstaan onder persoonlijk leiderschap? “Het besef dat je volledig verantwoordelijk bent voor je eigen ontwikkeling, handelen en prestaties. Dat je daar zelf regie over hebt. En dat je je er als zorgverlener bewust van bent dat je invloed hebt op het systeem. Wij zíjn het systeem.”

We hebben met de nieuwe generatie zorgverleners veel kennis opgedaan over de behoeften van jonge artsen en verpleegkundigen en ze geholpen om eigen regie te nemen. Zelf te beslissen over hun loopbaan. Twijfels om te zetten in positieve acties. En het vak zo met passie en plezier te blijven uitoefenen. Is dit ook iets voor jou?